јули 2022

Дали заслужи поклон од фудбалерите навивањето сo екстремен говор на омраза на натпреварот Шкупи – Динамо?
По екстремниот говор на омраза од страна на навивачите на фудбалскиот натпревар меѓу Динамо Загреб...
Дознај повеќе
Погрешни медиумски информации за измени на кривични дела во врска со говор на омраза
Во медиумите се појавија неколку погрешни информации во врска со најавените измени на „членот за...
Дознај повеќе
Пендаровски: Сите државни институции знаат дека Русија се меша во нашите внатрешни работи. Русите преку хибридни закани, преку политичката пропаганда прават обиди за влијание.
Во интервју за „Фокус“, објавено и на неговата официјална страница, претседателот Стево Пендаровски дава осврт за повеќе...
Дознај повеќе
Пендаровски за „Фокус“: Имаме невидена реторика кон Албанците и антизападна, антиамериканска, антигрчка, антибугарска реторика
Во интервју за „Фокус“, објавено и на неговата официјална страница, претседателот Пендаровски дава осврт за повеќе...
Дознај повеќе
Говор на омраза и непримерни напади кон професорката Колозова за објавени лични ставови
Перманентните напади кон професорката Катерина Колозова заради објавени лични ставови беа проширени и надградени страница...
Дознај повеќе
Говор на омраза од Австралија кој повикува на насилство врз политичари
На 26 јули 2022 на фејсбук групата Macedonian Radio Program- 3ZZZ, Melbourne е објавен статус...
Дознај повеќе
Слични шеми за ширење дезинформации и во Бугарија и во Македонија со фабрикувани изјави
И во Бугарија и во Сeверна Македонија се применуваат слични шеми за ширење дезинформации -...
Дознај повеќе
Османи: Различните историски интерпретации не смееме да ги ставиме под говор на омраза, говорот на омраза не е поврзан со работата на историската комисија
Министерот за надворешни работи Бујар Османи доби новинарско прашање во врска со Протоколот со Бугарија...
Дознај повеќе
Измени во КЗ: Затворски казни за спроведување цензура и за предизвикување омраза и дискриминација по пат на информациски систем
Најновите измени на Кривичниот законик (КЗ), објавени на владиниот сајт ЕНЕР, предвидуваат нов член 193...
Дознај повеќе
Сергеј Лавров и руската „православна“ импeријалистичка пропаганда
Пишува: ЖАРКО ТРАЈАНОСКИ Работите дојдоа дотаму што дури ни за викенди немаме одмор од руска...
Дознај повеќе