октомври 2022

ДОВЕРБА
Пишува: АТАНАС КИРОВСКИ Со години слушаме како се преповторува истата мантра дека македонските национални телевизии...
Дознај повеќе
Пендаровски, медиумски здруженија и активисти нajостро го осудија нападот врз новинарот Зоран Божиновски
Претседателот Стево Пендаровски нajостро го осуди нападот врз новинарот Зоран Божиновски: „Република Северна Македонија е...
Дознај повеќе
Полиграф: Невистина е дека преговорите со ЕУ и скринингот не започнале
Почетокот на преговорите на Северна Македонија со ЕУ е во фокусот на јавноста годинава. Беа...
Дознај повеќе
Повеќе медиуми дезинформираа дека косовската вицепремиерка, Грвала-Шварц била избркана „на клоци“ од кабинетот на екс-премиерот Заев
Нема никакви индиции, факти или извори дека Доника Грвала-Шварц, вицемпремиерка и министер за надворешни работи...
Дознај повеќе
ПИРОМАНИ
Пишува: АТАНАС КИРОВСКИ Во ситуација на затегнати односи меѓу соседните Македонија и Бугарија, изминатата недела...
Дознај повеќе
ДАЛИ МЕДИУМИТЕ ТРЕБА ДА ВРАБОТАТ УРЕДНИЦИ ЗА ПРОВЕРКА НА ФАКТИ?
Пишува: АРТА ТАХИРИ Уредниците на вести мора да отворат „четири очи“ за да не им...
Дознај повеќе
ЛОШ ЗАКОН, ВЕЧНИ РЕФОРМИ – КОЛКУ СЕ СУШТИНСКИ ИЗМЕНИТЕ ВО КРИВИЧНИОТ ЗАКОНИК ЗА ГОВОР НА ОМРАЗА?
Пишува: ЕЛЕНА МИХАЈЛОВА - СТРАТИЛАТИ   Говорот на омраза не е експлицитно дефиниран во Кривичниот...
Дознај повеќе
ДЕЗИНФОРМАЦИИ И „ХУМОР“ ЗА УБИСТВО НА ГРАЃАНСКИОТ ДУХ И СУШТИНСКАТА КРИТИКА КОН ВЛАСТА И ПОЛИТИКАТА
пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Едни шират дезинформации маскирани во сатира, демек премиерот Ковачевски изјавил дека „Ќе...
Дознај повеќе
(ВИДЕО) ПОЛИГРАФ: Изведбата на „А бре Македонче“ на 11 Октомври – мета на бројни дезинформации
Партизанската песна „А бре Македонче“ со децении се злоупотребува преку измена на стиховите од навивачки...
Дознај повеќе
Граѓански активисти, новинари и јавни личности, цел на оркестрирани напади на социјалните мрежи
Пишува: Зоран БОЈАРОВСКИ На 10 октомври оваа година Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), објави...
Дознај повеќе