ноември 2022

Полиграф: Невистина е дека Русија не сакала промена на режимот во Киев и дека руски претставници никогаш не зборувале за можна употреба на нуклеарни оружја
https://youtu.be/1_igf0hgIdk   Oткриваме две дезинформации од портпаролот на Путин, Дмитри Песков, кој пред почетокот на...
Дознај повеќе
ПОЛИГРАФ: Кој шири дезинформации дека не се започнати преговорите со ЕУ?
Освен некои политичари, и некои новинари и аналитичари продолжуваат да шират невистинити тврдења дека Северна...
Дознај повеќе
Бојкот против ароганцијата
Пишува: АТАНАС КИРОВСКИ Ароганцијата на државните функционери во односот со новинарите, а со самото тоа...
Дознај повеќе
Кој ги измами граѓаните дека „Раде Шербеџија отвори канцеларија на „Левица“ во Скопје“?
Повеќе медиуми наседнаа на политичката пи-ар стратегија позната како „лажно поддржување“ (fake endorsement), затоа што...
Дознај повеќе
Ако има мнозинство за „102“ за јавните кампањи, тогаш секако треба да има и за Советите на НРТ и ААВМУ
Пишува: ЗОРАН БОЈАРОВСКИ Најавата за иницијативата во Собрание за укинување на членот 102 од Законот...
Дознај повеќе
ПОЛИТИЧКАТА КУЛТУРА И ДЕМОКРАТСКАТА СТАБИЛНОСТ
Пишува: МИРЈАНА МАЛЕСКА Најновото истражување на јавното мислење на МКД.мк спроведено телефонски на репрезентативен примерок,...
Дознај повеќе
Полиграф: Тврдењата за „украинската окупација на Херсон“ се дезинформации
Неколку македонски портали известија дека украинската окупација на Херсон е во тек, повикувајќи се на...
Дознај повеќе
Дезинформација е дека Македонија била „втора во Европа по стапката на мизерија“ во 2022
На 14 ноември 2022, партијата ВМРО-ДПМНЕ објави соопштение со наслов: „Македонија со Ковачевски и СДС...
Дознај повеќе
МЕДИУМСКА АВТОДЕСТРУКЦИЈА
Пишува: АТАНАС КИРОВСКИ Не можам никако да ја разберам непринципиелната хајка која се води против...
Дознај повеќе
Правна борба против говор на омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет – искуства на Скопскиот КВИР ЦЕНТАР – Здружение за сексуални и родови малцинства
Пишува: МАРТИН ТАСЕВСКИ Скопскиот КВИР ЦЕНТАР – Здружение за сексуални и родови малцинства во периодот...
Дознај повеќе