јануари 2023

Полиграф: Лавров дезинформира кога прави споредби на САД со Хитлер и Наполеон
Повеќе македонски медиуми делумно ја пренесоа изјавата рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров, во...
Дознај повеќе
Хибридни закани
Пишува: Атанас КИРОВСКИ Македонија е постојано цел на хибридни закани, на напади со лажни вести...
Дознај повеќе
(ВИДЕО) Трајаноски: Какви мерки презема државата против хибридните закани и нападите со дезинформации?
Истражувачот Жарко Трајаноски зборуваше на тема „Руските и проруските дезинформации во Северна Македонија: Наративи и...
Дознај повеќе
(ВИДЕО) Бојаровски: Руската православна црква е првиот партнер во спроведувањето на Путиновата политика на „рускиот свет“
Институтот за медиуми и аналитика ИМА на 26.01.2023 организираше тркалезна маса на тема „Руските дезинформации...
Дознај повеќе
(ВИДЕО) Алексоска: Руската федерација во Украина спроведува брутална агресија врз недолжно цивилно население
Институтот за медиуми и аналитика ИМА организираше панел-дискусија „Руските дезинформации во Северна Македонија: Наративи и...
Дознај повеќе
Руската православна црква во пропагандата на Кремљ
Пишува: Зоран БОЈАРОВСКИ Немаше поминато ниту полни три недели од почетокот на војната на Украина...
Дознај повеќе
Нова публикација на ИМА: „Руски и проруски дезинформации во Северна Македонија: Анализа на пропагандни наративи и студии на случај“
Институтот за медиуми и аналитика ИМА ја издаде новата публикација: „Руски и проруски дезинформации во...
Дознај повеќе
Полиграф: Дезинформација е дека „Путин подготвува сериозен удар за ЕУ“ со раскинување на договорите со Советот на Европа
На 17.01.2023, порталот Инфомакс објави наслов „ПУТИН ПОДГОТВУВА СЕРИОЗЕН УДАР ЗА ЕУ! Претседателот на Русија...
Дознај повеќе
Новинари и политичари
Пишува: Мирјана МАЛЕСКА Читам, новинарите имале право да ги критикуваат политичарите од власта а овие...
Дознај повеќе
Панел-дискусија: „Руските дезинформации во Северна Македонија: Наративи и студии на случај“
Институтот за медиуми и аналитика ИМА организира панел-дискусија „Руските дезинформации во Северна Македонија: Наративи и...
Дознај повеќе