мај 2023

Алиу: Директивите и барањата на ЕУ – патоказ за реформите во администрацијата и медиумите
За платформата #Деполaризирајсе, која е дел од проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни и вклучувачки...
Дознај повеќе
Алиу: Дигитализацијата на услугите ќе ја намали корупцијата и ќе им го олесни животот на граѓаните
За платформата #Деполaризирајсе, која е дел од проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни и вклучувачки...
Дознај повеќе
Властите во регионот остануваат исти
Пишува: АТАНАС КИРОВСКИ Насекаде на Балканот годинава се одржуваа(т) избори, со исходи кои изгледаа прилично...
Дознај повеќе
Панел дискусија на ИМА: Потребно е зајакнување на проверката на факти, медиумско описменување и стратешки пристап во борбата против дезинформациите
Во вториот дел на панел-дискусијата на Институтот за медиуми и аналитика ИМА: „Слободата на медиумите...
Дознај повеќе
Слободата на медиумите не може да се поистоветува со слобода за непрофесионалност, неаргументираност и дезинформирање
Пишува: ДРАГАН АНТОНОВСКИ Нема голема филозофија за потребата за слобода на медиумите. Тоа е императив,...
Дознај повеќе
Слободата на говорот се стекнува тешко и мачно, но многу лесно може да се изгуби
Пишува: МЛАДЕН ЧАДИКОВСКИ Македонија после речиси 15 години се врати во првата половина на листата...
Дознај повеќе
Нова публикација на ИМА: „Слободата на медиумите наспроти политичките притисоци и пропаганда, дезинформациите и говорот на омраза: Како понатаму?“
Публикацијата  „Слободата на медиумите наспроти политичките притисоци и пропаганда, дезинформациите и говорот на омраза: Како...
Дознај повеќе
Политичките и економски притисоци, дезинформациите и говорот на омраза – главни предизвици за слободата на медиумите
Институтот за медиуми и аналитика ИМА денес ја организираше панел-дискусијата: „Слободата на медиумите наспроти политичките...
Дознај повеќе
Слобода на медиумите: Политиката ги поддржува медиумите со изјави, a прави спротивни дејствија
Пишува: АРТА ТАХИРИ На Денот на слободата на медиумите, 3 мај, социјалните мрежи беа преплавени...
Дознај повеќе
Сарачини: Треба поконзистентно и поефикасно справување со дезинформациите и говорот на омраза кои ги нарушуваат односите меѓу заедниците
Раководителот на Институтот за медиуми и аналитика ИМА, Петрит Сарачини, се обрати на конференцијата „Односи меѓу заедниците:...
Дознај повеќе