јуни 2023

Панел-дискусија на ИМА: Медиумите и кампањите со дезинформации и говор на омраза против родова и сексуална еднаквост
Институтот за медиуми и аналитика ИМА од Скопје, внимателно ги следи медиумските настани и кампањи...
Дознај повеќе
Спасовски: Мораме заеднички да се бориме против говорот на омраза
За платформата #Деполaризирајсе, која е дел од проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни и вклучувачки...
Дознај повеќе
УТРЕ ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈА НА ИМА: „МЕДИУМИТЕ И КАМПАЊИТЕ СО ДЕЗИНФОРМАЦИИ И ГОВОР НА ОМРАЗА ПРОТИВ РОДОВА И СЕКСУАЛНА ЕДНАКВОСТ“
Утре, Институтот за медиуми и аналитика ИМА организира панел-дискусија: „Медиумите и кампањите со дезинформации и...
Дознај повеќе
Спасовски: Ако парите што ги стекнуваат криминалните структури не бидат одземени, тогаш немаме ефикасна борба против криминалот и корупцијата
За платформата #деполaризирајсе, која е дел од проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни и вклучувачки...
Дознај повеќе
Кржаловски: За убедливото мнозинство нема дилема дека ЕУ е нашиот пат
За платформата #Деполаризирајсе, која е дел од проектот “Преку деполаризација до демократски стабилни, и вклучувачки...
Дознај повеќе
Кржаловски: Поларизацијата е еден од поголемите проблеми во државата, да не се ставаме во партиски ровови
За платформата #Деполаризирајсе, која е дел од проектот “Преку деполаризација до демократски стабилни, и вклучувачки...
Дознај повеќе
Во Eвропа се оди со политички дијалог, соработка и решенија, а не со поделби, поларизација и омраза
Пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Верувам дека речиси сите партии и лидери, без оглед дали се во...
Дознај повеќе
ОН: Говорот на омраза и дезинформациите овозможени на социјалните мрежи можат да доведат до насилство и смрт
Во извештајот на ОН „Информациски интегритет на дигиталните платформи“ (јуни 2023) се наведува дека „говорот...
Дознај повеќе
Фонд за медиумски продукти, чекор кон плурализмот
Зошто е во опасност новинарството во Северна Македонија? Кои се главните фактори кои влијаат на...
Дознај повеќе