(ВИДЕО) Сарачини: Граѓаните сакаат да знаат што прават институциите надлежни за борба против дезинформациите

Претседателот на Институтот за медиуми и аналитика  (ИМА), Петрит Сарачини, во интервју за емисијата „200“ на ТВ Алсат, посветена на дезинформациите, истакна дека дезинформациите се закана за државната безбедност: „Нашиот став е дека дезинформациите се закана по...