Мислења

Тахири за „Полиграф“: Граѓаните да се потрудат да ги одвојат професионалните од непрофесионалните медиуми
  Во интервју со Сефер Тахири, универзитетски професор по новинарство и јавни комуникации и експерт...
Дознај повеќе
Медиумите и меѓуетничките односи: Наместо одговорно известување – долевање масло на огнот
  Пишува: ЉУБИША АРСИЌ Во последниот извештај на Европската Комисија за напредокот на Северна Македонија...
Дознај повеќе
Случај „Левица“: Сакаат да ги водат истите институции кои ги рушат
  Пишува: КИРЕ ВАСИЛЕВ Со оглед на тоа што оваа анализа зборува за говорот на...
Дознај повеќе
Едлира Палоши Диша за „Полиграф“: Дезинформациските кампањи се активни особено во изборните периоди
Во емисијата „Полиграф“ на ТВ Алсат гостуваше експертката за дезинформации Едлира Палоши Диша од Универзитетот на Југоисточна Европа,...
Дознај повеќе
Зибери на панел дискусија на ИМА: Слободата на говор никако не значи можност за прекршување на нечии права
Институтот за медиуми и аналитика ИМА денеска ја промовираше својата седма публикација: „Медиумите и човековите...
Дознај повеќе