Онлајн вознемирување

Примери од праксата: Каде грешат медиумите кога известуваат за ранливите групи?
  Пишува: СЛАВИЦА АНАСТАСОВСКА Вовед Во современиот свет, јавното мислење во голема мера се гради...
Дознај повеќе
Што укажува и препорачува Извештајот на ЕК за говорот на омраза и делата од омраза во земјава?
  Пишува: МИЛА СТАМЕНОВА БУРНС Говорот на омраза, како тема, последен пат предизвика посериозно медиумско...
Дознај повеќе
Има ли политичка волја за спроведување на пресудата на Судот во Стразбур “X против Македонија”?
На потег се пратениците: Ќе демонстрираат ли политичка волја за спроведување на пресудата на ЕСЧП...
Дознај повеќе
Зибери: Слободата на секој досега до онаму до каде што не се попречува слободата на другиот
За платформата #ДеполаризирајСе, дел од проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни и инклузивни институции: придонес...
Дознај повеќе
Заканите по живот и говорот на омраза кон новинарката Рита Бехадини се кривични дела, институциите да постапат итно
Институтот за медиуми и аналитика ИМА го осудува најостро говорот на омраза кој содржи закани...
Дознај повеќе