Maj 2023

Korridori 8 në tunelet mediatike me narrativ etnocentrik
Si raportuan mediat tradicionale dhe të reja në Maqedoninë e Veriut mbi Korridorin 8? Cili...
Më tepër
“Tik Toku” mes lirisë, përgjegjësisë etike dhe censurës
Pas rastit tashmë të njohur në opinionin publik si "Anesteziologu Tik Toker" dhe vrasjeve të...
Më tepër
Aliu: Direktivat dhe kërkesat e BE – udhërrëfyes për reformat në administratë dhe media
Për platformën #Depolarizohu, e cila është pjesë e projektit “Përmes depolarizimit deri në institucione demokratike,...
Më tepër
Aliu: Digjitalizimi i shërbimeve do të ulë korrupsionin dhe do të lehtësojë jetën e qytetarëve
Për platformën #Depolarizohu, e cila është pjesë e projektit “Përmes depolarizimit deri në institucione demokratike,...
Më tepër
Si raportuan mediat në Maqedoninë e Veriut mbi vrasjet në Serbi?
Shkruan: SEFER TAHIRI Vrasja e tetë nxënësve dhe një roje në Shkollën Fillore "Vlladisllav Ribnikar"...
Më tepër
Liria e mediave nuk mund të barazohet me liri për joprofesionalizëm, qasje të paargumentuar dhe dezinformim
Shkruan: DRAGAN ANTONOVSKI Nevoja për lirinë e mediave nuk kërkon filozofi të madhe. Ajo është...
Më tepër
Liria e shprehjes fitohet vështirë dhe mundimshëm, por mund të humbet shumë lehtë
Shkruan: MLLADEN ÇADIKOVSKI Pas gati 15 vitesh Maqedonia u rikthye në gjysmën e parë të...
Më tepër
Liria e mediave: Politika mbështet mediat me deklarata, bën veprime të kundërta
Shkruan: Arta TAHIRI Në Ditën e Lirisë së Shprehjes dhe Mediave, më 3 maj, rrjetet...
Më tepër
Liria e mediave, rezistenca e tyre ndaj lajmeve të rrejshme dhe çfarë na pret
Shkruan: ATANAS KIROVSKI Lufta për lirinë e mediave sot ka një dimension krejtësisht tjetër nga...
Më tepër
Panel-diskutim i IMA: “Liria e medias përballë presioneve politike dhe propagandës, dezinformatave dhe gjuhës së urrejtjes: Si më tutje?”
Instituti për Media dhe Analitikë IMA organizon panel - diskutimin: "Liria e medias përballë presioneve...
Më tepër