Negociatat me BE-në dhe Marrëveshja me Bullgarinë: Organizatat mediatike mbështesin luftën kundër gjuhës së urrejtjes, kritika për mënyrën e zbatimit dhe transparencën

Negociatat me BE-në dhe Marrëveshja me Bullgarinë: Organizatat mediatike mbështesin luftën kundër gjuhës së urrejtjes, kritika për mënyrën e zbatimit dhe transparencën

Shkruan: PETRIT SARAÇINI Ballafaqimi me gjuhën e urrejtjes është një nga kriteret, sipas të cilit do të matet progresi i Maqedonisë së Veriut në përmbushjen e kornizës negociuese me BE-në, por edhe në përmbushjen e Marrëveshjes për Miqësi dhe Fqinjësi të Mirë me...
Vjedhja e energjisë elektrike në Haraçinë trajtohet prej mediave nga prizmi etnik           

Përmbajtjet mediatike me vërshime “etnike”

Shkruan: Sefer TAHIRI Vërshimet e datës 30 gusht të këtij viti, si pasojë e shirave të rrëmbyeshëm dhe breshrit që përfshinë Shkupin, përsëri nxorën në sipërfaqe faktin se mediat në Maqedoninë e Veriut, edhe kur bëhet fjalë për raportim nga fatkeqësitë natyrore, nuk...
Vjedhja e energjisë elektrike në Haraçinë trajtohet prej mediave nga prizmi etnik           

Narrative etnike mbi debatin përçarës akademik

Shkruan: SEFER TAHIRI Ndonëse shumë më pak se sa në vitet 2000 dhe para këtyre viteve, mediat ende shfaqin rivalitete etnike, ndërsa nuk janë të rralla as shembujt e gjuhës së urrejtjes dhe stereotipave e paragjykimeve. “Brishtësinë” e marrëdhënieve etnike...
IMA: Politikanët dhe mediat të ndalojnë përhapjen e gjuhës së urrejtjes dhe dezinformatave, institucionet të marrin masa për parandalim dhe ndëshkim të gjuhës së urrejtjes që shkakton dhunë!

IMA: Politikanët dhe mediat të ndalojnë përhapjen e gjuhës së urrejtjes dhe dezinformatave, institucionet të marrin masa për parandalim dhe ndëshkim të gjuhës së urrejtjes që shkakton dhunë!

Instituti për Media dhe Analitikë IMA nga Shkupi dënon gjuhën e urrejtjes që shkakton dhunë, kërcënon lirinë e shprehjes dhe e bën të pamundur zhvillimin e një debati kritik dhe të argumentuar në lidhje me dokumentet e propozuara të BE-së për fillimin e negociatave të...