iM@-Admin

„Полиграф“: Какви невистинити и манипулативни тврдења беа изнесени во колумна на Ристо Никовски?
Колумните што се објавуваат во пишаните медиуми се текстови во кои се изразува лично мислење...
Дознај повеќе
„Полиграф“: Кои медиуми пренесоа невистинити изјави на рускиот политичар Медведев за Украина?
Повеќе медиуми на 12.11.2023 објавија невистинити тврдења дека „Украина не е држава“, „Зеленски не е...
Дознај повеќе
Сашка Цветковска за ИМА: Апсурдно е воопшто и да се дебатира дали сме или не сме медиум, вакви „дебати“ доликуваат во држави како Северна Кореја и Бахреин
„Апсурдно е воопшто и да се дебатира дали сме или не сме медиум. Вакви „дебати“...
Дознај повеќе
Министрите во улога на портпароли
Како се трансформираше комуникацијата меѓу властодршците и јавноста? Како се случи социјалните мрежи да ги...
Дознај повеќе
„Полиграф“: Кои медиуми ширеа непоткрепени изјави на Брнабиќ во врска со извештајот на ЕК за Србија?
По објавувањето на извештаите на Европската комисија за земјите во регионот, неколку медиуми проширија непоткрепени...
Дознај повеќе
(ВИДЕО) Студија на МОСТ за руската пропаганда: Медиумите да бидат свесни дека зборовите се оружје на Кремљ за ширење дезинформации
Во рамки на програмата „Борба со лажни вести и наративи“, денес Граѓанската Асоцијација МОСТ презентира...
Дознај повеќе
(ВИДЕО) „Полиграф“: Кој дезинформира дека земјите од Западен Балкан ја надминаа Македонија на Индексот за владеење на правото?
Едно се тврди во насловот, а сосем друго во текстот. Овој начин на неточно информирање...
Дознај повеќе
„Полиграф“: Кој ширеше нeточни информации дека државата Јемен му објави војна на Израел?
Неточни информации дека Јемен му објавил војна на Израел се појавија и во македонски медиуми....
Дознај повеќе
Срамна пресуда за ИРЛ, ќе се разбуди ли Судскиот совет, или пак ќе мора да се срамиме во Стразбур и да ги плаќаме судските грешки?
Пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Пресудата против ИРЛ, во која се вели дека ИРЛ не се медиум,...
Дознај повеќе
Има ли политичка волја за спроведување на пресудата на Судот во Стразбур “X против Македонија”?
На потег се пратениците: Ќе демонстрираат ли политичка волја за спроведување на пресудата на ЕСЧП...
Дознај повеќе