Пропаганда

Одговорноста на медиумите
  Пишува: АТАНАС КИРОВСКИ Трката по гледачи и кликови, како и силната демократизација на медиумите...
Дознај повеќе
Тахири: Медиумите и политиката честопати ги злоупотребуваа меѓуетничките односи за изборни цели
  34-годишната историја на политичкиот плурализам во земјата е всушност е „дискурс на различноста“, во...
Дознај повеќе
Етничка и политичка поларизација во контекст на изборите во 2024 година
  Пишува: ЖАРКО ТРАЈАНОСКИ Поларизацијата е повеќе пати истакнувана како еден од поголемите проблеми во...
Дознај повеќе
Малеска за етничката поларизација на изборите: Еден национализам предизвикува друг национализам
  Зад наративите во изборната кампања за наводна ‘ДУИ-зација’, за тоа како Македонците се ‘измеќари’,...
Дознај повеќе
Меѓуетничките односи во јавната комуникација за време на изборите: Продолжува доминацијата на етноцентричниот дискурс
  Пишува: СЕФЕР ТАХИРИ 34-годишната историја на политичкиот плурализам во Северна Македонија докажува дека меѓуетничките...
Дознај повеќе
Трајаноски: Наративите за „албанизација“ и „бугаризација“ за време на изборите ја продлабочија етничката поларизација
  Наративите за „албанизација“, „бугаризација“ и „демакедонизација“ кои беа користени од дел од политичките партии...
Дознај повеќе
Изборната кампања и меѓуетничките односи: Горчлива победа на национализмот
  Пишува: МИРЈАНА МАЛЕСКА Кога американскиот професор по политички науки од Стенфорд, Франсис Фукујама, напиша...
Дознај повеќе