Propagandë

Çadikovski në “Poligraf”: Të mos lejojmë të keqpërdoremi, gazetarët të kontrollojnë informacionet që vijnë nga politikanët
  Më shumë hulumtime në vend, përveç politikanëve, nxjerrin në pah gazetarët dhe mediat si...
Më tepër
“Poligraf”: Kush botoi dezinformatë të vjetër se tabela policore në Shuto Orizare nuk është në maqedonisht?
  Në portale dhe rrjete sociale shpesh publikohen dezinformata të vjetra si lajme të reja....
Më tepër
“Poligraf”: Putini dezinformon, Medvedevi e demanton – a është i imagjinuar kërcënimi bërthamor rus?
  Mediat duhet të jenë jashtëzakonisht të kujdesshme kur transmetojnë deklarata të politikanëve rusë në...
Më tepër
“Poligraf”: Kush dezinformoi se kryeministri Xhaferi u prit në Forinë me brohoritjet “Ilirida”, “Kosova”, “Çamëria”?
  Shpesh ndodh që mediat të botojnë video të ndryshuara të marra nga rrjetet sociale...
Më tepër
“Poligraf”: Kush botoi dezinformatë për takim mes Taravarit dhe Mickoskit?
  Zakonisht para zgjedhjeve shpeshtohen takimet mes liderëve të partive politike, për të cilat ka...
Më tepër
“Poligraf”: Transmetimi jokritik i deklaratave të propagandistëve rusë e dezinformon publikun
  Mesazhet e propagandistëve rusë me dezinformata dhe teori konspirative shpesh shpërndahen në mënyrë jokritike...
Më tepër
“Poligraf”: Kush i botoi manipulimet e Llavrovit se Perëndimi dashka të shkatërrojë Rusinë me një blic-krig?
  Disa media në vend vazhdojnë të transmetojnë në mënyrë jokritike dezinformata propagandistike nga zyrtarët...
Më tepër
Raportimi mediatik etnik: Në vitin 2024 shtetin do ta drejtojnë shqiptarët e BDI – së?
Cilat janë dy mediat pro-opozitare, të cilat propagojnë se në vitin 2024 Maqedonia e Veriut...
Më tepër
Si raportuan mediat shqipe dhe maqedonase mbi sulmin e armatosur në Banjskë të Kosovës?
Cila është arsyeja e ekzistimit të narrativeve paralele në mediat shqipe dhe maqedonase mbi Kosovën?...
Më tepër
Mediat shqipe: Ndryshimet kushtetuese, domosdoshmëri për integrim në BE
Si raportuan mediat në gjuhën shqipe mbi fillimin e debatit në Kuvendin e Maqedonisë së...
Më tepër