Dezinformata

Oferta e partive për luftë kundër dezinformatave: Shumë akuza të ndërsjella, pak zgjidhje konkrete
  Sa janë të dëmshme dezinformatat për demokracinë dhe proceset zgjedhore? Cila është qasja ndaj...
Më tepër
Zylbeari në “Poligraf”: Si gazetarët, edhe qytetarët, të hapin sytë prej cilave burime informohen
  Cilat janë temat dhe burimet më të shpeshta të dezinformatave, dhe si qytetarët t’i...
Më tepër
“Poligraf”: Kush i transmetoi në mënyrë jokritike akuzat e pabaza të Medvedevit për “rusofobi”?
  Disa media vazhdojnë të transmetojnë në mënyrë jokritike deklarata propagandistike nga zyrtarët rusë në...
Më tepër
“Poligraf”: Kush botoi dezinformata për rezultate të anketave dalëse në zgjedhje?
  Në ditën e zgjedhjeve presidenciale dhe gjatë heshtjes zgjedhore më 24 prill, në rrjetet...
Më tepër
“Poligraf”: Si u keqpërdorën një mjek dhe media e njohur në reklamë mashtruese për ilaç të rremë?
  Në rrjetet sociale shpesh përhapen reklama mashtruese për ilaçe të rreme, të cilat keqpërdorin...
Më tepër
Saldanja: Për të mundur dezinformatat, duhet edukuar publiku që të mos jetë cinik, por skeptik
  Ekziston një vërshim i dezinformatave, dhe mënyra për t’u mundur ato është të edukosh...
Më tepër
“Poligraf”: Kush dezinformoi se Qeveria ka rënë dakord se maqedonasit nuk jetojnë dhe s’kanë jetuar kurrë në Maqedoni?
  Një pjesë e mediave vazhdon me publikimin e qëndrimeve që përmbajnë të pavërteta dhe...
Më tepër
“Poligraf”: Dezinformatë është se përveç Vankovskës, kandidatët për president nuk kanë program
  Në fushatën parazgjedhore, disa politikanë në vend përdorin të pavërteta dhe dezinformata për të...
Më tepër
Дејан Георгиевски, ЦРМ
Georgievski në “Poligraf”: Përhapja e dezinformatave është lehtësuar tmerrësisht, pres nga mediat të verifikojnë çdo gjë që botojnë
  Çfarë mund të bëjnë mediat dhe gazetarët për t’u ballafaquar më mirë me ndikimet...
Më tepër
“Poligraf”: Cilat media botuan fotografi të gabuar për të dyshuar për vrasjen e vogëlushes Danka?
  Edhe për rastin me vrasjen e vogëlushes Danka në Serbi, më tepër media në...
Më tepër