Top-Lajm

Sondazh i IRI-t: Zvogëlohet përkrahja për BE-në, rritet disponimi anti-perëndimor
  Shkruan: ZHARKO TRAJANOSKI Përkundër mesazheve në një pjesë të mediave për “Mbështetje të fuqishme...
Më tepër
Oferta e partive për luftë kundër dezinformatave: Shumë akuza të ndërsjella, pak zgjidhje konkrete
  Sa janë të dëmshme dezinformatat për demokracinë dhe proceset zgjedhore? Cila është qasja ndaj...
Më tepër
Zylbeari në “Poligraf”: Si gazetarët, edhe qytetarët, të hapin sytë prej cilave burime informohen
  Cilat janë temat dhe burimet më të shpeshta të dezinformatave, dhe si qytetarët t’i...
Më tepër
“Poligraf”: Kush i transmetoi në mënyrë jokritike akuzat e pabaza të Medvedevit për “rusofobi”?
  Disa media vazhdojnë të transmetojnë në mënyrë jokritike deklarata propagandistike nga zyrtarët rusë në...
Më tepër
“Poligraf”: Kush botoi dezinformata për rezultate të anketave dalëse në zgjedhje?
  Në ditën e zgjedhjeve presidenciale dhe gjatë heshtjes zgjedhore më 24 prill, në rrjetet...
Më tepër
Çfarë thotë raporti i vëzhguesve ndërkombëtarë për raportimin mediatik gjatë zgjedhjeve?
  Një ditë pas raundit të parë të zgjedhjeve presidenciale në vend më 24 prill...
Më tepër
“Poligraf”: Si u keqpërdorën një mjek dhe media e njohur në reklamë mashtruese për ilaç të rremë?
  Në rrjetet sociale shpesh përhapen reklama mashtruese për ilaçe të rreme, të cilat keqpërdorin...
Më tepër
Saldanja: Për të mundur dezinformatat, duhet edukuar publiku që të mos jetë cinik, por skeptik
  Ekziston një vërshim i dezinformatave, dhe mënyra për t’u mundur ato është të edukosh...
Më tepër
“Poligraf”: Kush dezinformoi se Qeveria ka rënë dakord se maqedonasit nuk jetojnë dhe s’kanë jetuar kurrë në Maqedoni?
  Një pjesë e mediave vazhdon me publikimin e qëndrimeve që përmbajnë të pavërteta dhe...
Më tepër
“Poligraf”: Dezinformatë është se përveç Vankovskës, kandidatët për president nuk kanë program
  Në fushatën parazgjedhore, disa politikanë në vend përdorin të pavërteta dhe dezinformata për të...
Më tepër