Opinione

Fushata parazgjedhore dhe marrëdhëniet ndëretnike: Fitore e hidhur e nacionalizmit  
  Shkruan: prof. MIRJANA MALESKA Kur profesori amerikan i shkencave politike në Stenford, Francis Fukujama,...
Më tepër
Oferta e partive për luftë kundër dezinformatave: Shumë akuza të ndërsjella, pak zgjidhje konkrete
  Sa janë të dëmshme dezinformatat për demokracinë dhe proceset zgjedhore? Cila është qasja ndaj...
Më tepër
Zylbeari në “Poligraf”: Si gazetarët, edhe qytetarët, të hapin sytë prej cilave burime informohen
  Cilat janë temat dhe burimet më të shpeshta të dezinformatave, dhe si qytetarët t’i...
Më tepër
Saldanja: Për të mundur dezinformatat, duhet edukuar publiku që të mos jetë cinik, por skeptik
  Ekziston një vërshim i dezinformatave, dhe mënyra për t’u mundur ato është të edukosh...
Më tepër
Дејан Георгиевски, ЦРМ
Georgievski në “Poligraf”: Përhapja e dezinformatave është lehtësuar tmerrësisht, pres nga mediat të verifikojnë çdo gjë që botojnë
  Çfarë mund të bëjnë mediat dhe gazetarët për t’u ballafaquar më mirë me ndikimet...
Më tepër
ANALIZË: Si u bë gazetari Furkan Saliu shënjestër e dezinformatave dhe propagandës në media?
  Shkruan: AGRON VRANGALLA Raportimet mediatike në formë objektive dhe të balancuar janë një conditio...
Më tepër
Jeta Xharra: Të bëhemi bashkë për t’i luftuar dezinformatat
  Ashtu siç bëhen bashkë njerëzit për të shpërndarë dezinformata, ashtu edhe ne duhet të...
Më tepër
Kaliqi në “Poligraf”: Кur mungon pala e dytë në informacion, lë hapësirë për dezinformatë
  Cilat janë shkeljet më të shpeshta të Kodit Etik të Gazetarëve dhe tendencat më...
Më tepër
Çadikovski në “Poligraf”: Të mos lejojmë të keqpërdoremi, gazetarët të kontrollojnë informacionet që vijnë nga politikanët
  Më shumë hulumtime në vend, përveç politikanëve, nxjerrin në pah gazetarët dhe mediat si...
Më tepër
Deralla në “Poligraf”: Dezinformatat krijojnë polarizim, ndarje dhe tensione mes njerëzve
  Për dëmshmërinë e dezinformatave, sidomos të atyre që vijnë në vend nga jashtë, “Poligraf”...
Më tepër