Analiza

Oferta e partive për luftë kundër dezinformatave: Shumë akuza të ndërsjella, pak zgjidhje konkrete
  Sa janë të dëmshme dezinformatat për demokracinë dhe proceset zgjedhore? Cila është qasja ndaj...
Më tepër
“Poligraf”: Kush dezinformoi se Qeveria ka rënë dakord se maqedonasit nuk jetojnë dhe s’kanë jetuar kurrë në Maqedoni?
  Një pjesë e mediave vazhdon me publikimin e qëndrimeve që përmbajnë të pavërteta dhe...
Më tepër
ANALIZË: Si u bë gazetari Furkan Saliu shënjestër e dezinformatave dhe propagandës në media?
  Shkruan: AGRON VRANGALLA Raportimet mediatike në formë objektive dhe të balancuar janë një conditio...
Më tepër
“Poligraf”: Putini dezinformon, Medvedevi e demanton – a është i imagjinuar kërcënimi bërthamor rus?
  Mediat duhet të jenë jashtëzakonisht të kujdesshme kur transmetojnë deklarata të politikanëve rusë në...
Më tepër
“Poligraf”: Cilat media transmetuan dezinformata nga Taker Karlson para intervistës me Putinin?
  Shumë media që raportuan mbi paralajmërimin sensacionalist të intervistës së Taker Karlsonit me Putinin...
Më tepër
“Poligraf”: Kush dezinformoi se kryeministri Xhaferi u prit në Forinë me brohoritjet “Ilirida”, “Kosova”, “Çamëria”?
  Shpesh ndodh që mediat të botojnë video të ndryshuara të marra nga rrjetet sociale...
Më tepër
“Poligraf”: Kush botoi informata të gabuara për Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit 2023?
  Rezultatet e indekseve të organizatave ndërkombëtare shpesh raportohen gabimisht, veçanërisht në mediat onlajn. I...
Më tepër
“Poligraf”: Nikolloski dezinformon se vendi nuk i ka filluar negociatat me Bashkimin Evropian
  Vazhdojnë manipulimet dhe dezinformatat mediatike se Maqedonia e Veriut nuk ka filluar negociatat me...
Më tepër
Tahiri në “Poligraf”: Qytetarët të përpiqen të bëjnë dallimin mes mediave profesionale dhe joprofesionale
Në intervistë me Sefer Tahirin, profesor universitar në lëminë e gazetarisë dhe komunikimeve publike dhe...
Më tepër
“Poligraf”: Cili portal transmetoi dezinformata propagandistike nga Riteri për armatën ukrainase?
  Më 14.12.2023, në tekstin e portalit “A1on” me titull: “Ritter: Ushtria ruse është më...
Më tepër