Gazetaria zbulon “kancerin” në shëndetësi

Gazetaria zbulon “kancerin” në shëndetësi

A ekziston gazetari hulumtuese në Maqedoninë e Veriut? A është ajo vetëm për të guximshmit? Kush e financon atë? Pse mediat e vendit nuk arrijnë të zhvillojnë sa duhet këtë lloj gazetarie? Si arritën dy media të zbulojnë të dhëna skandaloze, që dëshmojnë anomalitë e...
Rrethi vicioz i drejtësisë administrative

Rrethi vicioz i drejtësisë administrative

Shkruan: MERITON TUSHA Ligji për Kontestet Administrative që u miratua në vitin 2019 paralajmëroi një ndryshim në situatën e shkaktuar nga versionet e mëparshme të ligjit. Prisnim një ligj që do të bënte të mundur tejkalimin e praktikës së mëparshme të pashpresë të...
“Haraçinasi” dhe tentimi për vrasje në Q.T “Biser” – përveç dhunuesit, kush meriton dënim publik?

Politikanët unikë, qytetarët të grindur mes vete

Shkruan: PETRIT SARAÇINI Ndarjet dhe polarizimi të krijuar nga politika dhe partitë politike kanë më së paku ndikim tek ata, e më së shumti reflektohen tek qytetarët. Për shkak të politikës, shohim grindje të ashpra mes miqve, të afërmve e familjarëve, kolegëve, të...