Публикации

Публикацијa: „Етничка поларизација во медиумите и јавната комуникација за време на изборните процеси (анализи)“
  Публикацијата: „Етничка поларизација во медиумите и јавната комуникација за време на изборните процеси (анализи)“,...
Дознај повеќе
Публикација на ИМА: „Медиумите и човековите права (анализи)“
Публикацијата „ Медиумите и човековите права (анализи)“ донесува авторски анализи и анализи на случаи, во...
Дознај повеќе
Публикација: „Во(н) фокусот на медиумите: Демократски институции, владеење на правото и реформи во јавната администрација“ – извештај од мониторинг на медиумите
Институтот за медиуми и аналитика ИМА ја промовираше публикацијата: „Во(н) фокусот на медиумите: Демократски институции,...
Дознај повеќе
Публикација: „Уставните измени во медиумите: дезинформации, медиумски манипулации, говор на омраза (анализи)“
Со промотивен настан и панел-дискусија, Институтот за медиуми и аналитика ИМА денес (28.09.2023) во Скопје...
Дознај повеќе
Публикација на ИМА: Медиумите и кампањите со дезинформации и говор на омраза против родова и сексуална еднаквост
Институтот за медиуми и аналитика ИМА ги следи внимателно медиумските настани и кампањи кои се...
Дознај повеќе
Нова публикација на ИМА: „Слободата на медиумите наспроти политичките притисоци и пропаганда, дезинформациите и говорот на омраза: Како понатаму?“
Публикацијата  „Слободата на медиумите наспроти политичките притисоци и пропаганда, дезинформациите и говорот на омраза: Како...
Дознај повеќе
Нова публикација на ИМА: „Руски и проруски дезинформации во Северна Македонија: Анализа на пропагандни наративи и студии на случај“
Институтот за медиуми и аналитика ИМА ја издаде новата публикација: „Руски и проруски дезинформации во...
Дознај повеќе
„Францускиот предлог“: Говор на омраза, дезинформации, медиумски манипулации (медиумски анализи)
  Публикацијата „Францускиот предлог“: Говор на омраза, дезинформации, медиумски манипулации (медиумски анализи) е дел од...
Дознај повеќе