Алиу: Директивите и барањата на ЕУ – патоказ за реформите во администрацијата и медиумите
Алиу: Директивите и барањата на ЕУ – патоказ за реформите во администрацијата и медиумите
Алиу: Дигитализацијата на услугите ќе ја намали корупцијата и ќе им го олесни животот на граѓаните
Алиу: Дигитализацијата на услугите ќе ја намали корупцијата и ќе им го олесни животот на граѓаните
Властите во регионот остануваат исти
Властите во регионот остануваат исти
Панел дискусија на ИМА: Потребно е зајакнување на проверката на факти, медиумско описменување и стратешки пристап во борбата против дезинформациите
Панел дискусија на ИМА: Потребно е зајакнување на проверката на факти, медиумско описменување и стратешки пристап во борбата против дезинформациите
Слободата на медиумите не може да се поистоветува со слобода за непрофесионалност, неаргументираност и дезинформирање
Слободата на медиумите не може да се поистоветува со слобода за непрофесионалност, неаргументираност и дезинформирање
Слободата на говорот се стекнува тешко и мачно, но многу лесно може да се изгуби
Слободата на говорот се стекнува тешко и мачно, но многу лесно може да се изгуби
Нова публикација на ИМА: „Слободата на медиумите наспроти политичките притисоци и пропаганда, дезинформациите и говорот на омраза: Како понатаму?“
Нова публикација на ИМА: „Слободата на медиумите наспроти политичките притисоци и пропаганда, дезинформациите и говорот на омраза: Како понатаму?“
Политичките и економски притисоци, дезинформациите и говорот на омраза – главни предизвици за слободата на медиумите
Политичките и економски притисоци, дезинформациите и говорот на омраза – главни предизвици за слободата на медиумите
Слобода на медиумите: Политиката ги поддржува медиумите со изјави, a прави спротивни дејствија
Слобода на медиумите: Политиката ги поддржува медиумите со изјави, a прави спротивни дејствија
Сарачини: Треба поконзистентно и поефикасно справување со дезинформациите и говорот на омраза кои ги нарушуваат односите меѓу заедниците
Сарачини: Треба поконзистентно и поефикасно справување со дезинформациите и говорот на омраза кои ги нарушуваат односите меѓу заедниците
previous arrow
next arrow

Институт за медиуми и Аналитика – ИМА

 

Слободни медиуми.

Без говор на омраза.

Без дезинформации.

Борба против дезинформации и говор на омраза

Институтот за медиуми и аналитика – ИМА се бори против дезинформациите и лажните вести, и говорот на омраза и дискриминација во медиумите и јавните комуникации.

Мониторинг на медиуми

Институтот за медиуми и аналитика ИМА спроведува квалитетен мониторинг на печатени, електронски и социјални медиуми, согласно професионалните стандарди.

Истражувања и анализи

Институтот за медиуми и аналитика ИМА спроведува квалитетни медиумски истражувања и анализи на ТВ, радио, печатени, електронски и социјални медиуми.

slide 1
Image Slide 9
Без дезинформации
Image Slide 4
Image Slide 5
Image Slide 6
Image Slide 8
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Телефон

(+38970) 373039

Email

institute@ima.mk

Следи не