Uncategorized

Професорите Ванковска и Апасиев со ширење на лажни информации поттикнуваат нетрпеливост кон „кодошка Европа“
По рецензијата на „Вистиномер“ од 12.09.2022, Наводен билборд, со кој се бара да го пријавите...
Дознај повеќе
Преговорите со ЕУ и договорот со Бугарија: Медиумските организации ја поддржуваат борбата против говорот на омраза, критики за начинот на спроведување и транспарентноста
Пишува ПЕТРИТ САРАЧИНИ Справувањето со говорот на омраза е еден од критериумите, според кои ќе...
Дознај повеќе
„ХААРП“ како „врвно оружје на конспирацијата“ и политичко-пропагандна алатка
  Теориите на заговори за ХААРП програмата како климатско оружје се долгогодишна опсесија на конспиролозите...
Дознај повеќе
Ниту „Израелците“, ниту „делови од израелскиот народ“, туку Евреите и еврејскиот народ во Уставот
Во насловот на порталот Инфомакс: „И Израелците влегуваат во Устав: За Ковачевски „МАКЕДОНИЈА Е МАЛА...
Дознај повеќе
Комуникациски манипулации
Пишува: АТАНАС КИРОВСКИ Локалните избори за градоначалник во Маврово-Ростуше и Центар Жупа, како и изборот...
Дознај повеќе
Погрешни медиумски информации за измени на кривични дела во врска со говор на омраза
Во медиумите се појавија неколку погрешни информации во врска со најавените измени на „членот за...
Дознај повеќе
Design is thinking made visual
The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched...
Дознај повеќе
Perfection is not attainable
We must let go of the life we have planned, so as to accept the...
Дознај повеќе
You are what you are seen to be
There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and...
Дознај повеќе
This is the secret of success
Throw your dreams into space like a kite, and you do not know what it...
Дознај повеќе